onsdag den 19. april 2017

Behandling af slidgigt med magnesium og glucosamin

Slidgigt er for mange en alvorlig og generende lidelse. Den ramme 80% af voksne danskere over de 50 i større eller mindre grad. Men også mange yngre danskere lider af sygdommen. For mange kan det være en invaliderende sygdom, som gør det svært og smertefuldt at bevæge visse led. Normalt behandles sygdommen med smertestillende medicin, som f.eks. Panodil. Men rigtig mange har været i stand til at undgå den smertestillende medicin, ved i stedet at bruge sundere alternativer som f.eks. magnesium tilskud og Glucosamin. Men lad os tage et nærmere kig på både slidgigt og disse 2 typer af kosttilskud.
eksempel på slidgigt som kan behandles med magnesium og glucosamin

Hvorfor får man slidgigt?

Slidgigt er en kronisk sygdom, som rammer vævet og brusken omkring vores led. Den nedbryder langsomt brusket, hvilket gør det sværere, og ofte smertefuldt, at bevæge et angrebet led. Sygdommen kan ikke kureres, men man kan lindre symptomerne med medicin og så vidt muligt, med motion og træning. I Danmark lider over 350.000 personer af slidgigt. Derfor er det også en sygdom som der er stor fokus på, og hvor man konstant forsker i hvordan man kan hjælpe de folk som har den.


Læs mere om - magnesium mod slidgigt

Hvorfor bruge magnesium

Magnesium er et populært kosttilskud i Danmark. Vi elsker jo kosttilskud, da vi har en ide om at vi på den måde kan spise mindre sundt, og alligevel bevare en høj sundhed. Magnesium benyttes i rigtig mange af kroppens funktion som en del af eller en aktivator til flere af vores enzymer. Faktisk er det over 300 forskellige funktion, som kræver magnesium tilstede for at fungere optimalt. Flere af dem som i en længere periode har taget et magnesium tilskud, og som har døjet med slidgigt, har oplevet at deres gener og smerter er blevet mindre. Så selvom man ikke lige har en forklaring på hvorfor magnesium hjælper mod slidgigt, så er det meget som tyder på at det gør. Magnesium er et relativt billigt kosttilskud, da en meget stor del af vores undergrund består af magnesium rige mineraler. Det er også et relativt uskadeligt mineral, som man kan spise i ret store mængder før man vil opleve bivirkninger. Her er en af bivirkningerne typisk diarre. Magnesium bruges nemlig også som et effektivt afføringsmiddel. Magnesium kan købes i de fleste supermarkeder, apoteker, helsekost butikker eller online apoteker som med24.dk


Læs mere om - Glucosamin mod slidgigt

Hvorfor bruge Glucosamin?

Et andet produkt som er effektivt til at lindre generne ved slidgigt, er Glucosamin. Glucosamin er baseret på sukkerarten Glukosamin, som naturligt findes i vores væv og brusk, men hos personer med slidgigt bliver reduceret kraftigt. Ved at tage et dagligt tilskud af Glucosamin, kan man genskabe noget af den Glucosamin, som er tabt i brusken, og gøre sløve nedbrydnings processen ned. Glucosamin kan købes på apoteket, eller online helse butikker som f.eks. Med24 A/S. Da det er det samme virksomme produkt i alle mærker, er det lidt lige meget hvilket man køber. Her er et billigt Glucosamin som Copyfarm eller Dolenio Glucosamin ganske udmærket. Det er lidt dyrere end magnesium, da en pille koster omkring 2 kroner. Men et noget sundere og bedre alternativ til smertestillende piller.


Læs mere om - hvad er magnesium

En anden endnu billige ting man kan gøre, for at mindske generne ved slidgigt, er at begynde at dyrke noget mere motion, og styrke træning. Der er ingen der siger det behøver at være i et motions center, men ofte kan ens egen stue sagtens bruges til at lave nogle simple øvelser, som styrker muskler og led. Dette kan så kombineres med en 5km løbe/gå tur, eller en rask cykeltur et par gange om ugen.


motion og kosttilskud mod gigt

Er du en af dem som døjer med slidgigt, og ikke er virkelig hårdt ramt, så prøv en måned med Magnesium, Glucosamin og motion. Du er meget velkommen til så efterfølgende, at smide en kommentar med dine resultater.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar